Loopfiets en ontwikkeling van uw kind

Vanwege de vele instelmogelijkheden is de loopfiets exact op lengte van uw kind af te stellen. Stuurhoogte kan variëren tussen 48 en 57 cm. Zadelhoogte kan variëren tussen 28 en 41 cm.


Om uw kind nog langer te laten genieten van de Strider BMX Loopfiets is het ook mogelijk om een extra lange zadelpen aan te schaffen, waardoor zadelhoogte maximaal 48 cm hoog wordt. Een extra lange zadelpen wordt geadviseerd voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

De Strider Loopfiets is zo ontwikkeld dat uw kind zich al op jonge leeftijd kan voortbewegen. Het zwaartepunt van de loopfiets ligt erg laag, waardoor manoeuvreren en controle over de fiets eenvoudig is. In eerste instantie beweegt uw kind zich stapvoets, maar al snel zal het zelfstandig kunnen balanceren om vlotjes vooruit te komen.

Juist het balanceren op de loopfiets zal ervoor zorgen dat uw kind later geen zijwieltjes meer nodig heeft om zelfstandig op een echte fiets te rijden. Deze overstap zal zeer snel gaan.

Veiligheid voorop

De Strider loopfiets is zo ontwikkeld dat kans op bezeren uiterst gering is. Het gewicht van de loopfiets is met 3,1 kg uiterst laag, zeker in vergelijking met andere (houten) loopfietsen. Dit lage gewicht zorgt ervoor dat uw kind makkelijk met de loopfiets kan omgaan. Eventuele obstakels zal geen probleem zijn, uw kind rolt de loopfiets er zo overheen.

De speciale veiligheidshandvaten zorgen ervoor dat handen van uw kind niet van het stuur kunnen afglijden.

De Strider BMX Loopfiets vindt overal zijn weg

De wielen zijn 12 inch groot, de banden zijn voorzien van een licht profiel, zodat geen enkel terrein onbegaanbaar is. De banden zijn gemaakt uit EVA polymeer, zodat lekke banden tot het verleden behoren.


De Strider BMX Loopfiets is niet alleen een leuk speelmiddel, maar ook een uitermate handig vervoersmiddel wanneer u bijvoorbeeld met uw kind gaat winkelen of wandelen in het bos. De loopfiets neemt weinig ruimte in beslag en is dus makkelijk mee te nemen in de auto.

De Strider BMX Loopfiets is gemaakt van weersbestendige materialen, waaronder een metalen frame, dit zorgt voor jarenlang (onderhoudsarm) plezier. De Strider BMX Loopfiets groeit mee met uw kind!

De loopfiets als hulpmiddel
Heb je moeite met leren fietsen of zoek je naar een passend alternatief voor een fiets omdat fietsen voor jou niet mogelijk is, dan is de Strider loopfiets wellicht het ideal zorghulpmiddel voor jou. In een hoop gevallen wordt deze vaak ook nog eens (deels) vergoed door de zorgvezekeraar.
Het zie er nog stoer uit ook.

Heeft u nog meer vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Veel plezier!